LoraWan – Mainhead

LoraWan is een is een laagvermogen techniek ok data te kunnen versturen. Dit is vergunningsvrij en wordt veel gebruikt voor Internet Of Things (IOT). Telefoon providers gebruiken dit maar ook is en een vrij netwerk TheThingsNetwork.com waar data langs verstuurd kan worden. Om deze data te ontvangen zijn gateway’s nodig. Veel particulieren beheren zo’n node. In de EU op 868 of 433 MHz. De meeste zitten op 868 MHz.

Software voor nodes die alleen data naar een programma zenden zijn er veel. Hiervoor wordt veel positiebepaling gebruikt. Dit heb ik aangepast met een weg terug naar de node en dat is best complex.

De node stuurt een bericht met een positie naar een gateway, Deze stuurt het door naar TTN. TTN maakt een web request naar mijn webserver thuis. Deze webserver rekent de positie om naar de Mainhead locatie (beter bekend als de JO locator) en stuurt dit terug.

Het idee van dit project is niet dat dit niet makkelijker zou kunnen gebeuren maar om te testen met het programmeren van een downlink in LoraWan. De code is te vinden op

https://github.com/pa1er/Lora-Mainhead-T-Beam

Veel succes met het door experimenteren met de code.

Erik-jan